Mrkev po rýnsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mrkev kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Jablka
  • 0.5 ks Křen
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 356 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 197.7 mg
  • Vláknina 15588 mg
  • Vitamín A 15588 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky a spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí vložíme do kastrolu s máslem. Osolíme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.

  • 2

    K téměř měkké mrkvi přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na kousky nakrájená jablka. Vše podusíme doměkka a podle chuti osladíme. Nakonec přidáme nastrouhaný křen.

Komentáře k receptu