Mrkev po rýnsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 356 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 197.7 mg
- Vláknina 15588 mg
- Vitamín A 15588 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky a spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí vložíme do kastrolu s máslem. Osolíme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.
-
2
K téměř měkké mrkvi přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na kousky nakrájená jablka. Vše podusíme doměkka a podle chuti osladíme. Nakonec přidáme nastrouhaný křen.