Pangasius s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pórek
  • 200 g Čočka červená
  • 500 g Pangasius - filety
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 946.9 mg
  • Vláknina 22807.8 mg
  • Vitamín A 22807.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý pórek podélně rozkrojíme, příčně nakrájíme na kousky a osmahneme na rozehřátém oleji. Propláchnutou čočku necháme přejít varem a po okapání přidáme k pórku. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou asi 7 minut.

  • 2

    Rybí filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě pod grilem z každé strany asi 4 minuty.

  • 3

    Čočku osolíme, opepříme a okyselíme octem, vmícháme lístky estragonu.

  • 4

    Porce sumečka upravíme s čočkou na talíře, ozdobíme estragonem a dílky omytého citronu.

Komentáře k receptu