Pangasius s čočkou
Suroviny
- 800 g Pórek
- 200 g Čočka červená
- 500 g Pangasius - filety
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Estragon
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 5 g
- Sodík 708 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 946.9 mg
- Vláknina 22807.8 mg
- Vitamín A 22807.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý pórek podélně rozkrojíme, příčně nakrájíme na kousky a osmahneme na rozehřátém oleji. Propláchnutou čočku necháme přejít varem a po okapání přidáme k pórku. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou asi 7 minut.
-
2
Rybí filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě pod grilem z každé strany asi 4 minuty.
-
3
Čočku osolíme, opepříme a okyselíme octem, vmícháme lístky estragonu.
-
4
Porce sumečka upravíme s čočkou na talíře, ozdobíme estragonem a dílky omytého citronu.