Špenátové oplatky
Suroviny
- 175 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Tvaroh jemný
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 250 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 46 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 304.1 mg
- Draslík 838 mg
- Vláknina 10573.8 mg
- Vitamín A 10573.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno posekanou cibuli necháme zesklovatět na lžíci másla. Přidáme omytý, nasekaný špenát, když změkne, osolíme jej, opepříme, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Zbylé máslo ušleháme do pěny se špetkou soli, vmícháme mouku a mléko, těsto necháme asi 30 minut stát.
-
3
Tvaroh smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem, přimícháme nasekanou petrželku.
-
4
Oplatkovač rozehřejeme a potřeme olejem. Do těsta vmícháme špenát, postupně pečeme oplatky.
-
5
Podáváme s bylinkovým tvarohem.