Vestfálský pepřový hrnec
Suroviny
- 100 g Suchar dietní
- 350 g Hovězí maso zadní
- 350 g Vepřové maso libové
- 40 g Tuk
- 500 g Cibule
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Citrony
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1243 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 122.4 mg
- Draslík 350.4 mg
- Vláknina 8506.6 mg
- Vitamín A 8506.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2217.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Obě masa nakrájíme na 3 cm velké kousky, cibuli oloupeme, rozpůlíme a krájíme na tenké půlměsíčky. Půlku citrónu rozkrájíme na plátky, druhou polovinu vymačkáme.
-
2
V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, přidáme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme maso, krátce ho podusíme (ne však do hněda), osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, mleté nové koření a plátky citrónu. Vše zalijeme vývarem, hrnec zakryjeme, vaříme 20 minut.
-
3
Po této době hrnec otevřeme, vyjmeme bobkový list a citrón. Přidáme strouhanku a nastrouhaný suchar. Nezakryté vaříme 5 minut, poté přidáme kapary, dochutíme solí, pepřem, novým kořením a citrónovou šťávou.
-
4
Podáváme s vařeným bramborem, kyselou okurkou nebo červenou řepou.