Krůtí řízky na paprice
Suroviny
- 450 g Krůtí maso
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 101 mg
- Draslík 402.3 mg
- Vláknina 1888.7 mg
- Vitamín A 1888.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí řízky nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky.
-
2
Formu do mikrovlnné trouby vymažeme máslem, vložíme proužky papriky a dusíme asi 7 minut při 600 W. Osolíme a opepříme.
-
3
Do formy přidáme maso, víno, mletou papriku, vývar a smetanu smíchanou se strouhankou. Zakryjeme a dusíme 7 minut při 600 W. Během této doby jednou promícháme.
-
4
Hotový pokrm posypeme nasekanými lístky petrželky a ihned podáváme.