Grilovaná ryba s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1025 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 464.8 mg
- Vláknina 6272 mg
- Vitamín A 6272 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 198.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Kopr opláchneme, vodu vytřeseme a kopr nasekáme. V jogurtu rozmícháme citronovou šťávu, osolíme, okořeníme pepřem a koriandrem a vmícháme kopr s prolisovaným česnekem.
-
2
Opláchnuté filety osušíme utěrkou, vidličkou vykostíme a vyskládáme do mísy. Poté je zalijeme jogurtovou marinádou, přikryjeme a vložíme na 24 hodin do chladničky.
-
3
Připravíme přílohu. Papriky očistíme, opláchneme a z každé nakrájíme 8 podélných proužků, které osolíme, opepříme a zakapeme lžící oleje. Velký pekáč vyskládáme několika vrstvami alobalu a potřeme zbylým olejem.
-
4
Filety vyjmeme z marinády, necháme chvíli okapat, poté je rozložíme na pekáč s alobalem a obložíme paprikami. Opékáme z obou stran dočervena v grilu předehřátém na 200 °C. Upečené filety upravíme na mísu i s paprikami, ozdobíme bylinkami a plátky citronu.