Rýže v polévce se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1098 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 1324.4 mg
- Vláknina 10912.8 mg
- Vitamín A 10912.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme nasekanou petrželku, česnek, omyté a nakrouhané zelí a smažíme dál.
-
2
Po chvíli přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
-
3
Nakonec přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, dolijeme vývarem a vaříme ještě asi 15 minut.