Krkonošská cibulačka s masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1493 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 75.7 mg
- Draslík 1248.9 mg
- Vláknina 3208.7 mg
- Vitamín A 3208.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme a uvaříme ve vývaru z hovězích kostí, který jsme předem připravili.
-
2
Když maso změkne, přidáme syrové brambory nakrájené na kostičky, propláchnuté a namočené houby, kořenovou zeleninu a česnek. Vaříme doměkka. Potom přidáme kmín a na kolečka nakrájenou cibuli.
-
3
Do polévky zašleháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit.
-
4
Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a solí a přidáme nakrájenou petrželovou nať, vařené hovězí maso nakrájené na kostičky a krátce povaříme.
-
5
Jako vložku vkládáme na nudličky nakrájený a na sucho opečený chléb do každé porce.