Rajská polévka s bulgurem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Bulgur
  • 2 krajíc Chléb Pita
  • 2 kávová lžička Máta
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 793 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 243.7 mg
  • Vláknina 10478.6 mg
  • Vitamín A 10478.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Smažíme na oleji asi 2 minuty, přidáme bulgur a dobře promícháme.

  • 2

    Přilijeme vývar a sušenou mátu. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a vaříme pod pokličkou asi 5 minut, mírným varem.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme a nasekáme do polévky. Hrnec zakryjeme a vaříme 5 minut, při mírném plameni.

  • 4

    Opečeme placky pita chleba a každou rozkrojíme na 6 trojúhelníků. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné proužky.

  • 5

    Polévku nalijeme do talířů a posypeme cibulkou. Ihned podáváme s pita chlebem.

Komentáře k receptu