Žampiony plněné jehněčím masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 400 g Jehněčí plec
  • 120 g Okurky nakládané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 16 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Minerální voda perlivá
  • 7 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 181.3 mg
  • Draslík 3596.7 mg
  • Vláknina 24322.2 mg
  • Vitamín A 24322.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo smícháme (20 g odložíme na vymazání alobalu) se 6 lžícemi hořčice, osolíme a opepříme.

  • 2

    Omyté jehněčí maso umeleme a promícháme s minerálkou, vejcem, lžící hořčice, prolisovaným česnekem, nasekanou cibuli, okurkou nakrájenou na kostičky a očištěnými, na kostky nakrájenými paprikami. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 8 kuliček a naplníme jimi očištěné kloboučky 8 žampionů. Zbylými kloboučky masovou směs přikryjeme.

  • 3

    Naplněné žampiony položíme na alobal pomazaný máslem a zabalíme. Grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 10 minut.

Komentáře k receptu