Žampiony plněné jehněčím masem
Suroviny
- 180 g Máslo čerstvé
- 400 g Jehněčí plec
- 120 g Okurky nakládané
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprika červená
- 16 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Minerální voda perlivá
- 7 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 51 g
- Sodík 699 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 181.3 mg
- Draslík 3596.7 mg
- Vláknina 24322.2 mg
- Vitamín A 24322.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo smícháme (20 g odložíme na vymazání alobalu) se 6 lžícemi hořčice, osolíme a opepříme.
-
2
Omyté jehněčí maso umeleme a promícháme s minerálkou, vejcem, lžící hořčice, prolisovaným česnekem, nasekanou cibuli, okurkou nakrájenou na kostičky a očištěnými, na kostky nakrájenými paprikami. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 8 kuliček a naplníme jimi očištěné kloboučky 8 žampionů. Zbylými kloboučky masovou směs přikryjeme.
-
3
Naplněné žampiony položíme na alobal pomazaný máslem a zabalíme. Grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 10 minut.