Bramborová omeleta s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 10 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 964.9 mg
- Vláknina 11114.8 mg
- Vitamín A 11114.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, necháme na něm zesklovatět cibuli a vyjmeme ji. Do pánve vložíme plátky brambor a opékáme je pod pokličkou na mírném ohni asi 25 minut.
-
3
Do brambor vmícháme cibuli, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. V míse rozšleháme vejce, brambory do nich vmícháme.
-
4
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme omeletové těsto a pečeme asi 8 minut. Potom omeletu obrátíme, přidáme zbylý olej a pečeme dalších 8 minut.
-
5
Omeletu rozdělíme na 4 díly, upravíme na talíře a podáváme s čerstvou zeleninou.