Noky s rukolovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Brambory
- 400 g Rukola
- 60 g Zakysaná smetana
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1053 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 30.1 mg
- Draslík 1551.8 mg
- Vláknina 20915.9 mg
- Vitamín A 20915.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme ve slupce asi 25 minut, ještě horké oloupeme a prolisujeme. Osolíme, postupně přidáváme mouku a hněteme, až vznikne vláčné těsto, které se nelepí. Těsto necháme odpočinout asi 30 minut.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle. Přidáme omytou a nasekanou rukolu, přilijeme vývar, osolíme, okořeníme.
-
3
Z připraveného těsta tvarujeme ploché nočky a vidličkou do nich vtiskneme vzorek. Noky vhazujeme do vařící osolené vody, vaříme 5 minut.
-
4
Rukolu rozmixujeme a vmícháme smetanu. Omáčku podle chuti přisolíme.
-
5
Noky upravíme s omáčkou na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.