Noky s rukolovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 400 g Rukola
  • 60 g Zakysaná smetana
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1053 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 30.1 mg
  • Draslík 1551.8 mg
  • Vláknina 20915.9 mg
  • Vitamín A 20915.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme ve slupce asi 25 minut, ještě horké oloupeme a prolisujeme. Osolíme, postupně přidáváme mouku a hněteme, až vznikne vláčné těsto, které se nelepí. Těsto necháme odpočinout asi 30 minut.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle. Přidáme omytou a nasekanou rukolu, přilijeme vývar, osolíme, okořeníme.

  • 3

    Z připraveného těsta tvarujeme ploché nočky a vidličkou do nich vtiskneme vzorek. Noky vhazujeme do vařící osolené vody, vaříme 5 minut.

  • 4

    Rukolu rozmixujeme a vmícháme smetanu. Omáčku podle chuti přisolíme.

  • 5

    Noky upravíme s omáčkou na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu