Carbonnade po vlámsku
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 675 g Hovězí maso zadní
- 280 ml Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 280 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Ocet vinný červený
- 1 ks Bageta
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 8 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 66.5 mg
- Draslík 83.4 mg
- Vláknina 3421.5 mg
- Vitamín A 3421.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké pánve nalijeme olej, maso nakrájíme na 5 cm kousky a z obou stran rychle orestujeme. Opečené maso vyjmeme, snížíme teplotu, přidáme na proužky pokrájenou cibuli. Smažíme, dokud se cibule nezbarví do hněda. Přidáme mouku, utřený česnek, horkou vodu a černé pivo.
-
2
Vložíme svazeček bylinek, osolíme, opepříme, přisypeme cukr, muškátový oříšek a ocet. Přivedeme k varu. Směs přendáme do zapékací nádoby, přidáme maso, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 2 až 2 a půl hodiny.
-
3
Patnáct minut před podáváním odebereme z povrchu pokrmu tuk a uschováme ho. Kousky bagety potřeme hořčicí, na každý dáme kousek tuku z pokrmu.
-
4
Bagety umístíme na vršek masové směsi a lehce zatlačíme. 15 - 20 minut pečeme odkryté, až se bagety opečou do křupava. Ihned podáváme.