Carbonnade po vlámsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 675 g Hovězí maso zadní
  • 280 ml Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 280 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Ocet vinný červený
  • 1 ks Bageta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 83.4 mg
  • Vláknina 3421.5 mg
  • Vitamín A 3421.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké pánve nalijeme olej, maso nakrájíme na 5 cm kousky a z obou stran rychle orestujeme. Opečené maso vyjmeme, snížíme teplotu, přidáme na proužky pokrájenou cibuli. Smažíme, dokud se cibule nezbarví do hněda. Přidáme mouku, utřený česnek, horkou vodu a černé pivo.

  • 2

    Vložíme svazeček bylinek, osolíme, opepříme, přisypeme cukr, muškátový oříšek a ocet. Přivedeme k varu. Směs přendáme do zapékací nádoby, přidáme maso, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 2 až 2 a půl hodiny.

  • 3

    Patnáct minut před podáváním odebereme z povrchu pokrmu tuk a uschováme ho. Kousky bagety potřeme hořčicí, na každý dáme kousek tuku z pokrmu.

  • 4

    Bagety umístíme na vršek masové směsi a lehce zatlačíme. 15 - 20 minut pečeme odkryté, až se bagety opečou do křupava. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu