Rajčata z Languedoku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 6 g
- Sodík 827 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 486.5 mg
- Vláknina 14216.2 mg
- Vitamín A 14216.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velká zralá rajčata překrojíme na půlku, osolíme a obrácená je necháme asi 1 - 2 hodiny vysušit v hrnci. Poté je omyjeme a vydlabeme z nich všechnu dužinu.
-
2
Olej smícháme s utřeným česnekem a směsí potřeme obě strany bílého chleba, aby změkl. Chléb i bylinky rozsekáme a promícháme. Směs vtlačíme do rajčat, pokapeme zbylou směsí oleje a česneku.
-
3
Rajčata přendáme do zapékací mísy a necháme asi 5 minut na grilu při nízké teplotě zapéct. Poté teplotu zvýšíme, aby rajčata na povrchu trochu zezlátla.