Rajčata z Languedoku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Chléb toastový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 827 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 486.5 mg
  • Vláknina 14216.2 mg
  • Vitamín A 14216.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velká zralá rajčata překrojíme na půlku, osolíme a obrácená je necháme asi 1 - 2 hodiny vysušit v hrnci. Poté je omyjeme a vydlabeme z nich všechnu dužinu.

  • 2

    Olej smícháme s utřeným česnekem a směsí potřeme obě strany bílého chleba, aby změkl. Chléb i bylinky rozsekáme a promícháme. Směs vtlačíme do rajčat, pokapeme zbylou směsí oleje a česneku.

  • 3

    Rajčata přendáme do zapékací mísy a necháme asi 5 minut na grilu při nízké teplotě zapéct. Poté teplotu zvýšíme, aby rajčata na povrchu trochu zezlátla.

Komentáře k receptu