Masové taštičky s ovčím sýrem
Suroviny
- 100 g Pórek
- 400 g Tortilla
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 400 g Maso mleté - mix
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Feferony
- 1 ks Kopr čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Olivy nakládané
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 48 g
- Sodík 886 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 2.6 mg
- Draslík 395.6 mg
- Vláknina 16191.8 mg
- Vitamín A 16191.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso opečeme na oleji, přidáme omytý, na delší nudličky nakrájený pórek a posekanou feferonku. Vše krátce opečeme, přilijeme vývar smíchaný s rajčatovým protlakem, povaříme asi 20 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Tortilly ohříváme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Potom je potřeme jogurtem a obložíme mletým masem, na kolečka nakrájenými olivami, na plátky nakrájeným ovčím sýrem. Přeložíme napůl a ještě napříč na trojúhelníky. Ozdobíme snítkou kopru a podáváme.