Masové kuličky s cuketovými nudlemi a omáčkou z rajčat
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Nudle široké
- 150 g Cuketa
- 40 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 28 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 403.3 mg
- Vláknina 5022.8 mg
- Vitamín A 5022.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli namočíme do vody, vymačkáme, promícháme s mletým masem, polovinou nasekané cibule, hořčicí, solí a pepřem. Z masové hmoty tvarujeme kuličky a opékáme je na pánvi na rozehřátém oleji do zlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé.
-
2
Zbylou nasekanou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme prolisovaný česnek, rajčata, osolíme, opepříme a vše osmahneme. Nakonec do omáčky vmícháme na nudličky pokrájenou bazalku.
-
3
Nudle uvaříme v osolené vodě. Z omyté cukety sloupneme podélné proužky slupky, přidáme k těstovinám a povaříme asi 2 minuty. Potom vše scedíme a necháme okapat.
-
4
Cuketové nudle rozdělíme na talíře, upravíme na ně masové kuličky a podáváme s rajčatovou omáčkou. Pokrm ozdobíme hoblinkami Parmezánu.