Kořeněný vepřový bok na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřový bok
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 327.8 mg
  • Vláknina 192.7 mg
  • Vitamín A 192.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý bůček nakrájíme na porce. Utřeme česnek se solí a drceným kmínem, přidáme oregano, zakapeme olejem.

  • 2

    Porce masa naklepeme a potřeme připravenou směsí. Necháme chvíli odležet.

  • 3

    Maso grilujeme zvolna na předehřátém roštu po obou stranách asi 10 minut. Upečený bůček osolíme solí, smíchanou s paprikou, pepřem a chilli kořením.

Komentáře k receptu