Kuřecí játra na tymiánu s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 40 g Mandle
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.47 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 431.7 mg
  • Draslík 371.2 mg
  • Vláknina 2458.5 mg
  • Vitamín A 2458.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle vložíme do vařící vody, krátce povaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou a oloupeme.

  • 2

    Očištěná kuřecí játra nakrájíme na stejné kousky a za stálého míchání je opékáme na oleji asi 7 minut. Přidáme kečup, mandle, tymián, worcester a vše prohřejeme.

  • 3

    Nakonec pokrm osolíme a ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu