Bramborový koláč s rybízovou zavařeninou
Suroviny
- 140 g Tuk rostlinný
- 100 g Cukr krupice
- 300 g Brambory vařené ve slupce
- 300 g Mouka polohrubá
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 6 polévková lžíce Džem rybízový
- 2 polévková lžíce Cukr krystal
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 12 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 288.4 mg
- Vláknina 4252.8 mg
- Vitamín A 4252.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva, tuk, cukr a žloutky. Vytvoříme tužší těsto, které vyválíme na dvě placky. První přendáme na vymaštěný plech, potřeme rybízovou zavařeninou a přiklopíme druhou.
-
2
Povrch potřeme bílkem a posypeme krystalovým cukrem.
-
3
Pečeme ve středně teplé troubě.