Hovězí pečeně s křenem
Suroviny
- 1000 g Hovězí maso zadní
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.75 šálek Kečup
- 0.5 šálek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 14 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 146.8 mg
- Draslík 328.1 mg
- Vláknina 6147.3 mg
- Vitamín A 6147.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso v celku opečeme v pekáči na oleji po všech stranách. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
-
2
Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a papriku, přidáme prolisovaný česnek, krátce osmahneme, zaprášíme moukou a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
-
3
Do pekáče vrátíme maso, osolíme je a opepříme. Přidáme rajčata, vodu, kečup, worcester a promícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný křen, dílky omytého citronu bez pecek a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě 2–3 hodiny.
-
4
Hotovou pečeni podle chuti přisolíme, odstraníme citron a podáváme.