Hovězí pečeně s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.75 šálek Kečup
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 146.8 mg
  • Draslík 328.1 mg
  • Vláknina 6147.3 mg
  • Vitamín A 6147.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso v celku opečeme v pekáči na oleji po všech stranách. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.

  • 2

    Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a papriku, přidáme prolisovaný česnek, krátce osmahneme, zaprášíme moukou a za stálého míchání opékáme 2 minuty.

  • 3

    Do pekáče vrátíme maso, osolíme je a opepříme. Přidáme rajčata, vodu, kečup, worcester a promícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný křen, dílky omytého citronu bez pecek a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě 2–3 hodiny.

  • 4

    Hotovou pečeni podle chuti přisolíme, odstraníme citron a podáváme.

Komentáře k receptu