Rajčatová polévka s fazolkami
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 40 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 l Voda pitná
- 2 dl Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Těstoviny čtyřvaječné
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 6 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 11 mg
- Draslík 88.3 mg
- Vláknina 2745 mg
- Vitamín A 2745 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolové lusky nakrájíme na kratší nudličky, vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Přilijeme mouku, rozmíchanou ve vodě, za stálého míchání uvedeme do varu a vaříme, stále mícháme, až budou fazolky téměř měkké.
-
2
Přidáme rajčatový protlak, těstoviny a dále vaříme.
-
3
Když jsou těstoviny měkké, vmícháme do polévky mléko, lžičku cukru a přivedeme k varu. Nakonec ochutíme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a přidáme kousek másla.
-
4
Ihned podáváme.