Rajčatová polévka s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Těstoviny čtyřvaječné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 11 mg
  • Draslík 88.3 mg
  • Vláknina 2745 mg
  • Vitamín A 2745 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolové lusky nakrájíme na kratší nudličky, vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Přilijeme mouku, rozmíchanou ve vodě, za stálého míchání uvedeme do varu a vaříme, stále mícháme, až budou fazolky téměř měkké.

  • 2

    Přidáme rajčatový protlak, těstoviny a dále vaříme.

  • 3

    Když jsou těstoviny měkké, vmícháme do polévky mléko, lžičku cukru a přivedeme k varu. Nakonec ochutíme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a přidáme kousek másla.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu