Fazolové lusky zapečené s rajčaty a sýrem
Suroviny
- 750 g Fazolové lusky zelené
- 50 g Sýr Čedar
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1.5 l Voda pitná
- 1 šálek Mléko polotučné
- 1 šálek Strouhanka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 20 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 216.5 mg
- Draslík 628.3 mg
- Vláknina 12756.8 mg
- Vitamín A 12756.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z fazolek odstraníme vlákna a uvaříme ve slané vodě. Necháme okapat a šikmo nakrájíme na menší kousky.
-
2
Připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustou omáčku. Necháme trochu vychladnout a přimícháme žloutky a polovinu nastrouhaného sýra.
-
3
Zapékací mísu vymastíme olejem, vysypeme strouhankou, vložíme fazolky a přelijeme 2/3 omáčky.
-
4
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky a poklademe celý povrch fazolek. Posolíme, polijeme zbylou omáčkou a povrch posypme zbylým sýrem smíchaným se 2 lžícemi strouhanky a 15 minut zapečeme.