Žampiony smažené v tvarohovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Tvaroh jemný
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Olej stolní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 146.7 mg
  • Draslík 528.8 mg
  • Vláknina 4601 mg
  • Vitamín A 4601 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh rozšleháme se smetanou, přidáme vejce, kečup, citronovou šťávu a sůl. Vše dohladka ušleháme. Do směsi vmícháme mouku (100 g), podle potřeby přilijeme víno a umícháme těstíčko.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na dílky a obalíme v těstíčku. Smažíme je dozlatova v rozehřátém oleji.

Komentáře k receptu