Celerové krokety I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 140.7 mg
- Draslík 335.6 mg
- Vláknina 4247 mg
- Vitamín A 4247 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme jej na lžíci rozehřátého másla, mírně podlijeme vývarem a dusíme 15 minut. Poté přidáme okapanou uvařenou rýži a oboje podusíme do vysmahnutí šťávy. Necháme polovychladnout, spojíme dvěma žloutky, osolíme, dle potřeby zahustíme strouhankou a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety.
-
2
Krokety obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme na oleji.
-
3
Hotové dáme okapat na papírový ubrousek a před podáváním je pokropíme máslem.