Celerové krokety I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 16.66 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 1 šálek Rýže dušená
  • 1 hrnek Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 140.7 mg
  • Draslík 335.6 mg
  • Vláknina 4247 mg
  • Vitamín A 4247 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme jej na lžíci rozehřátého másla, mírně podlijeme vývarem a dusíme 15 minut. Poté přidáme okapanou uvařenou rýži a oboje podusíme do vysmahnutí šťávy. Necháme polovychladnout, spojíme dvěma žloutky, osolíme, dle potřeby zahustíme strouhankou a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety.

  • 2

    Krokety obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme na oleji.

  • 3

    Hotové dáme okapat na papírový ubrousek a před podáváním je pokropíme máslem.

Komentáře k receptu