Zajíc po myslivecku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Zaječí maso
  • 100 g Kompot brusinkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Játra zaječí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Víno červené
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 165.6 mg
  • Draslík 940 mg
  • Vláknina 3397.3 mg
  • Vitamín A 3397.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí maso odblaníme, omyjeme, naporcujeme a potřeme rozetřeným česnekem. Maso necháme asi 1 hodinu odležet v chladu, potom je osolíme a opepříme.

  • 2

    Na rozehřátém oleji porce zprudka opečeme, vyjmeme a ve zbylém tuku osmahneme cibuli a opečeme nakrájená zaječí játra. Porce zajíce vložíme zpět a vše společně za občasného podlévání vínem dusíme doměkka.

Komentáře k receptu