Bramborové koblihy slané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Moravské uzené maso
  • 500 ml Tuk
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Chlebový kvásek
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1680 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 144 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 352.9 mg
  • Draslík 300.9 mg
  • Vláknina 8050 mg
  • Vitamín A 8050 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory prolisujeme, smícháme s moukou.

  • 2

    Zvlášť v míse smícháme žloutky, máslo, kvásek, přidáme směs z brambor a mouky, osolíme a vypracujeme tužší těsto. Necháme je vykynout a poté z něj vyválíme plátky zhruba 7,5 cm vysoké.

  • 3

    Malým koblihovým vykrajovadlem naznačíme na jeden plát kroužky, do jejichž středu dáme nasekané uvařené maso. Přikryjeme druhým plátem, kolem nádivky těsto smáčkneme a vykrojíme koblížky. Pokládáme je na nahřátý plech, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout.

  • 4

    Vykynuté koblihy klademe vrchní stranou dolů do vyšší vrstvy rozehřátého tuku. Jakmile se začnou smažit, plamen zmírníme.

  • 5

    Koblihy podáváme jako zákusek k vínu nebo čaji.

Komentáře k receptu