Bramborové koblihy slané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1680 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 144 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 352.9 mg
- Draslík 300.9 mg
- Vláknina 8050 mg
- Vitamín A 8050 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory prolisujeme, smícháme s moukou.
-
2
Zvlášť v míse smícháme žloutky, máslo, kvásek, přidáme směs z brambor a mouky, osolíme a vypracujeme tužší těsto. Necháme je vykynout a poté z něj vyválíme plátky zhruba 7,5 cm vysoké.
-
3
Malým koblihovým vykrajovadlem naznačíme na jeden plát kroužky, do jejichž středu dáme nasekané uvařené maso. Přikryjeme druhým plátem, kolem nádivky těsto smáčkneme a vykrojíme koblížky. Pokládáme je na nahřátý plech, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout.
-
4
Vykynuté koblihy klademe vrchní stranou dolů do vyšší vrstvy rozehřátého tuku. Jakmile se začnou smažit, plamen zmírníme.
-
5
Koblihy podáváme jako zákusek k vínu nebo čaji.