Brambory zapečené s rajčaty a masem II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 54 g
- Sodík 771 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 220.9 mg
- Draslík 1198.6 mg
- Vláknina 14184.8 mg
- Vitamín A 14184.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme spolu s bramborami na plátky. Maso jemně nasekáme.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na polovině tuku, přidáme 4 lžíce strouhanky a opět osmahneme.
-
3
Do zapékací mísy vrstvíme brambory, maso, rajčata a každou vrstvu osolíme a posypeme opraženou strouhankou s cibulí. Horní vrstva je bramborová, pokapeme tukem a dáme do předehřáté trouby zapéci.
-
4
Jakmile se pokrm začne péci, přelijeme jej osoleným mlékem s rozkvedlanými vejce a pečeme ještě půl hodiny.