Brambory zapečené s rajčaty a masem I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 18 g
- Sodík 707 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 140.9 mg
- Draslík 1155.1 mg
- Vláknina 13000 mg
- Vitamín A 13000 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme a spolu s bramborami nakrájíme na plátky. Na hrubo nasekáme maso.
-
2
Zapékací mísu vymastíme máslem a vrstvíme do ní brambory, maso, rajčata. Vrstvy střídáme a každou osolíme. Vložíme do předehřáté trouby, a jakmile se začne pokrm péci, přelijeme osoleným mlékem s rozkvedlanými vejci. Pečeme do červena a povrch během pečení pokapeme máslem.