Brambory zapečené s rajčaty a masem I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí maso vařené
  • 500 g Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory vařené
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 707 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 140.9 mg
  • Draslík 1155.1 mg
  • Vláknina 13000 mg
  • Vitamín A 13000 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme a spolu s bramborami nakrájíme na plátky. Na hrubo nasekáme maso.

  • 2

    Zapékací mísu vymastíme máslem a vrstvíme do ní brambory, maso, rajčata. Vrstvy střídáme a každou osolíme. Vložíme do předehřáté trouby, a jakmile se začne pokrm péci, přelijeme osoleným mlékem s rozkvedlanými vejci. Pečeme do červena a povrch během pečení pokapeme máslem.

Komentáře k receptu