Patizony smažené v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 30 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 139.2 mg
- Draslík 343.9 mg
- Vláknina 6185 mg
- Vitamín A 6185 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté patizony nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Osolíme je a potřeme utřeným česnekem.
-
2
Rozšleháme vejce, mouku, 1 lžíci oleje, mléko a sůl. Ve vzniklém těstíčku namáčíme plátky patizonů a vkládáme je do rozehřátého oleje. Usmažíme je po obou stranách dorůžova.