Jemná mrkvová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1074 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 1201.3 mg
- Vláknina 6677.3 mg
- Vitamín A 6677.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na 20 g másla. Přidáme 1 lžíci vody a dusíme pod pokličkou.
-
2
Po chvíli zeleninu podlijeme vývarem, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka.
-
3
Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme. Nakonec přidáme 10 g másla a drobně nasekanou pažitku. Polévku dochutíme cukrem a pepřem.
-
4
Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.