Fazolky s rajčaty a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Rajčata
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 263.3 mg
  • Draslík 540.5 mg
  • Vláknina 8939.8 mg
  • Vitamín A 8939.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené fazolky a osmažíme je. K fazolkám přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, pepř a sůl. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Když jsou fazolky měkké a všechna tekutina je odpařená, povrch zeleniny uhladíme, vyhloubíme 4 důlky a do každého vyklepneme vejce. Necháme je srazit pod pokličkou na sporáku nebo v troubě. Vejce osolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu