Fazolky s rajčaty a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 19 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 263.3 mg
- Draslík 540.5 mg
- Vláknina 8939.8 mg
- Vitamín A 8939.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené fazolky a osmažíme je. K fazolkám přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, pepř a sůl. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
2
Když jsou fazolky měkké a všechna tekutina je odpařená, povrch zeleniny uhladíme, vyhloubíme 4 důlky a do každého vyklepneme vejce. Necháme je srazit pod pokličkou na sporáku nebo v troubě. Vejce osolíme a ihned podáváme.