Pstruh pro labužníky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 23 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 128.7 mg
- Draslík 1087.7 mg
- Vláknina 2236 mg
- Vitamín A 2236 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Zvolna je pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách doměkka.
-
2
Očištěné, nakrájené žampiony podusíme na másle a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme nasekanou petrželku, podlijeme vínem a dusíme asi 10 minut.
-
3
Omáčkou přelijeme upečené pstruhy a podáváme.