Květáková polévka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 3 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 123.1 mg
- Draslík 278 mg
- Vláknina 3189.8 mg
- Vitamín A 3189.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na růžičky, košťál nakrájíme na malé kousky a vše vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka.
-
2
Krupici osmažíme na másle, přidáme ke květáku a povaříme. Polévku odstavíme z ohně, vmícháme rozšlehaná vejce, pepř, bujón a opět přivedeme k varu.
-
3
Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou.