Zapečený pórek s bramborami a uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 40 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 149 mg
- Draslík 954.8 mg
- Vláknina 13163 mg
- Vitamín A 13163 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté bílé části pórku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Po okapání je nakrájíme na kousky.
-
2
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky.
-
3
Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní vrstvy brambor, pórku a uzeného masa nakrájeného na kousky. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme kostičkami rozškvařené slaniny. Vrchní vrstvu tvoří brambory.
-
4
Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, posypeme osmaženou strouhankou. Dopečeme ve středně vyhřáté troubě.