Knedlíky slaninové IV
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 19 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 225.6 mg
- Draslík 369.9 mg
- Vláknina 7142 mg
- Vitamín A 7142 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájené žemle a tuk do nich necháme vsáknout. Necháme vychladnout.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať zpěníme na lžičce sádla. Vejce ušleháme do pěny, přimícháme mléko, přidáme cibuli s naťí, osolíme a nalijeme na žemle. Za občasného míchání necháme tekutinu vsáknout, přimícháme mouku podle potřeby a těsto necháme chvilku odpočinout. Vytvoříme knedlíky ve velikosti jablka a do středu zabalíme jemně nasekané uzené maso. Vaříme v osolené vodě 20 minut.
-
3
Knedlíky po uvaření roztrhneme, omastíme je škvarky a podáváme s kysaným zelím.