Kořeněný kapr na červeném víně
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Vývar rybí
- 2 dl Víno červené
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 17 g
- Sodík 692 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 912.9 mg
- Vláknina 2565.8 mg
- Vitamín A 2565.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
-
2
Podlijeme vínem, přidáme kečup, bobkový list a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během pečení častěji podléváme vývarem.
-
3
Krátce před koncem dušení přidáme k rybě plátky citronu.