Gratinovaná treska po orientálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Sýr balkánský
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 920.4 mg
  • Vláknina 6414.8 mg
  • Vitamín A 6414.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé rozdělíme na porce, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce smíchané s kari kořením a opečeme na rozpáleném oleji. Porce rozložíme do pekáčku.

  • 2

    Na oleji restujeme nasekanou cibuli s česnekem, přidáme na nudličky pokrájenou cuketu a papriku, vše krátce podusíme. Přidáme oloupané, na plátky rozkrájené žampiony, koriandr, petrželku a přilijeme víno. Necháme přejít varem.

  • 3

    Směs rozdělíme na porce filé, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.

  • 4

    Podáváme s plátky citronu a vařenou rýží.

Komentáře k receptu