Gratinovaná treska po orientálsku
Suroviny
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Koriandr mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 4 polévková lžíce Sýr balkánský
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 29 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 89.8 mg
- Draslík 920.4 mg
- Vláknina 6414.8 mg
- Vitamín A 6414.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filé rozdělíme na porce, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce smíchané s kari kořením a opečeme na rozpáleném oleji. Porce rozložíme do pekáčku.
-
2
Na oleji restujeme nasekanou cibuli s česnekem, přidáme na nudličky pokrájenou cuketu a papriku, vše krátce podusíme. Přidáme oloupané, na plátky rozkrájené žampiony, koriandr, petrželku a přilijeme víno. Necháme přejít varem.
-
3
Směs rozdělíme na porce filé, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.
-
4
Podáváme s plátky citronu a vařenou rýží.