Tykvový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Tykev
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 316.8 mg
  • Draslík 732.8 mg
  • Vláknina 5500 mg
  • Vitamín A 5500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 99.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané tykve nastrouháme na hrubší nudličky, krátce povaříme v osolené a okyselené vodě a necháme okapat.

  • 2

    Žloutky, 65 g másla, nastrouhaný sýr a smetanu šleháme nad párou do zhoustnutí. Potom zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Do máslem vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvy uvařené tykve a sýrové směsi. Povrch uhladíme.

  • 4

    Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu