Tykvový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 37 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 316.8 mg
- Draslík 732.8 mg
- Vláknina 5500 mg
- Vitamín A 5500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 99.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané tykve nastrouháme na hrubší nudličky, krátce povaříme v osolené a okyselené vodě a necháme okapat.
-
2
Žloutky, 65 g másla, nastrouhaný sýr a smetanu šleháme nad párou do zhoustnutí. Potom zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Do máslem vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvy uvařené tykve a sýrové směsi. Povrch uhladíme.
-
4
Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě.