Špenátový nákyp se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 28 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 234.5 mg
- Draslík 404.7 mg
- Vláknina 9569.6 mg
- Vitamín A 9569.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 50 g másla, zasypeme ji moukou, osmahneme, zředíme mlékem a rozšleháme. Přidáme zmrazený, na kostky nakrájený špenát a za stálého míchání povaříme.
-
2
Do husté omáčky vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, sůl, pepř a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Těsto vložíme do nákypové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou a upečeme v mírně vyhřáté troubě.