Ředkvičková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 20 ks Ředkvička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 2 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1026 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 1294.1 mg
  • Vláknina 4910.3 mg
  • Vitamín A 4910.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na kousku másla. Zalijeme je vodou, osolíme a dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme.

  • 3

    Po chvíli přidáme ředkvičky, sůl, pepř a mléko. Vše ještě krátce povaříme.

  • 4

    Polévku podle chuti okořeníme karí kořením.

Komentáře k receptu