Ředkvičková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1026 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 1294.1 mg
- Vláknina 4910.3 mg
- Vitamín A 4910.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na kousku másla. Zalijeme je vodou, osolíme a dusíme téměř doměkka.
-
2
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme.
-
3
Po chvíli přidáme ředkvičky, sůl, pepř a mléko. Vše ještě krátce povaříme.
-
4
Polévku podle chuti okořeníme karí kořením.