Jablkový křen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 2 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 3.1 mg
- Draslík 468.2 mg
- Vláknina 6500 mg
- Vitamín A 6500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nastrouhaný křen spaříme vařícím vývarem a necháme vychladnout.
-
2
Jablka oloupeme, jemně nastrouháme a přimícháme ke křenu spolu s cukrem, octem a solí.
-
3
Jablkový křen necháme chvíli proležet. Podáváme jako přílohu k masu a uzeninám.