Plněné žampiony po milánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 20 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 24.2 mg
- Draslík 2442.7 mg
- Vláknina 16321.5 mg
- Vitamín A 16321.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme a z každého kloboučku vydlabeme část lupenů a dřeně, které nasekáme a podusíme na zpěněné, jemně nakrájené cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku a vše spojíme bešamelem.
-
2
Připravenou nádivkou naplníme osolené, vydlabané kloboučky a vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy. Povrch posypeme strouhankou, zakapeme rozpuštěným máslem a zvolna zapečeme v mírně vyhřáté troubě.