Rybí ražniči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 27 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 744.1 mg
- Vláknina 1972.8 mg
- Vitamín A 1972.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého kapra částečně vykostíme, osušíme a nakrájíme na kousky. Opepříme je, potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a napícháme je střídavě s kousky ryby na kovové tyče. Opékáme nad vyšší vrstvou žhavého popela asi 8 minut. Při opékání potíráme ražniči máslem, ke konci pečení kečupem. Solíme hotové.
-
3
Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem.