Benátské kuřecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 g Šunka dušená
  • 400 g Dýně
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 137.6 mg
  • Draslík 896 mg
  • Vláknina 1039.8 mg
  • Vitamín A 1039.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle orestujeme oloupanou, na kostičky nakrájenou dýni, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou doměkka. Přebytečnou vodu potom slijeme, měkkou dýni rozmělníme vidličkou na kaši a necháme ji vychladnout.

  • 2

    Omytá kuřecí prsa naklepeme, osolíme a na oleji opečeme po obou stranách. Maso dáme do zapékací mísy, poklademe plátky šunky a na každý řízek naklademe dýňovou kaši promíchanou s nastrouhaným sýrem. V horké troubě zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu