Benátské kuřecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 137.6 mg
- Draslík 896 mg
- Vláknina 1039.8 mg
- Vitamín A 1039.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle orestujeme oloupanou, na kostičky nakrájenou dýni, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou doměkka. Přebytečnou vodu potom slijeme, měkkou dýni rozmělníme vidličkou na kaši a necháme ji vychladnout.
-
2
Omytá kuřecí prsa naklepeme, osolíme a na oleji opečeme po obou stranách. Maso dáme do zapékací mísy, poklademe plátky šunky a na každý řízek naklademe dýňovou kaši promíchanou s nastrouhaným sýrem. V horké troubě zapečeme dozlatova.