Bröslerdäpfelteig
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 1 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 217.1 mg
- Vláknina 5700 mg
- Vitamín A 5700 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme.
-
2
Postupně k nim přisypáváme mouku a osolíme.
-
3
Uhněteme těsto a tvoříme z něj kulaté knedlíky (nesmíme na těsto příliš tlačit).
-
4
Vaříme ve slané vodě 20-25 minut dle velikosti knedlíků.
-
5
Do těsta můžeme také přidat 50 g přepuštěného másla.