Mletý biftek se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Maso mleté - mix
  • 10 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 80.2 mg
  • Draslík 231.7 mg
  • Vláknina 2379.4 mg
  • Vitamín A 2379.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mletého masa přidáme vejce, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku, tymián a podle potřeby strouhanku. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvoříme namočenýma rukama placičky. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém oleji dorůžova.

  • 3

    Na talíři obložíme bifteky rajčaty nakrájenými na dílky.

Komentáře k receptu