Přírodní kotleta se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 83.6 mg
  • Draslík 426.2 mg
  • Vláknina 3105.3 mg
  • Vitamín A 3105.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety nařízneme na okrajích, naklepeme, osolíme a okořeníme.

  • 2

    Maso obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku.

  • 3

    V kastrole na sádle osmahneme nakrájenou cibuli s kmínem, vložíme opečené kotlety, zalijeme vařící vodou a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka.

  • 4

    Nakonec přidáme žampiony nakrájené na půlky a ještě prohřejeme.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu