Pizza z nekynutého těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salám měkký
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 42 g Droždí
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Houby čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 hrnek Voda pitná
  • 2 hrnek Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1132 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 305.8 mg
  • Draslík 887.7 mg
  • Vláknina 10697.1 mg
  • Vitamín A 10697.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky rozdrobíme droždí, přilijeme vlažnou vodu, přidáme 1 vejce, špetku soli a vypracujeme těsto. Ihned je rozetřeme na vymazaný plech a potřeme olejem a kečupem.

  • 2

    Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme na malé kousky nakrájené houby, rajčata a na kostičky nakrájený salám. Ochutíme solí, Vegetou, oreganem a za občasného míchání dusíme asi 10 minut.

  • 3

    Hotovou směs navršíme na těsto, zalijeme zbylými rozšlehanými vejci a posypeme strouhaným sýrem. Pizzu pečeme v horké troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu