Pizza z nekynutého těsta
Suroviny
- 200 g Salám měkký
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 42 g Droždí
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 ks Houby čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 hrnek Voda pitná
- 2 hrnek Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1132 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 305.8 mg
- Draslík 887.7 mg
- Vláknina 10697.1 mg
- Vitamín A 10697.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mouky rozdrobíme droždí, přilijeme vlažnou vodu, přidáme 1 vejce, špetku soli a vypracujeme těsto. Ihned je rozetřeme na vymazaný plech a potřeme olejem a kečupem.
-
2
Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme na malé kousky nakrájené houby, rajčata a na kostičky nakrájený salám. Ochutíme solí, Vegetou, oreganem a za občasného míchání dusíme asi 10 minut.
-
3
Hotovou směs navršíme na těsto, zalijeme zbylými rozšlehanými vejci a posypeme strouhaným sýrem. Pizzu pečeme v horké troubě asi 30 minut.