Obrácené vepřové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 159.1 mg
  • Draslík 447.5 mg
  • Vláknina 446.4 mg
  • Vitamín A 446.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a na okrajích nařízneme.

  • 2

    Řízky osolíme a obalíme nejdříve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Smažíme je v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu