Polentové noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 28 g
- Sodík 883 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 40.2 mg
- Draslík 129.4 mg
- Vláknina 7875 mg
- Vitamín A 7875 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvedeme do varu 3/4 l vody s 20 g másla. Za stálého míchání vsypeme polentu a vše dusíme asi 20 minut - nepřestáváme míchat, dokud se kaše neodlepuje od okraje kastrolu. Necháme pod pokličkou táhnout ještě 10 minut.
-
2
Z kaše vykrajujeme lžící noky a klademe je do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme 100g másla a ihned podáváme.
-
3
Vhodnou přílohou je salát.