Polentové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 250 g Polenta
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 40.2 mg
  • Draslík 129.4 mg
  • Vláknina 7875 mg
  • Vitamín A 7875 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvedeme do varu 3/4 l vody s 20 g másla. Za stálého míchání vsypeme polentu a vše dusíme asi 20 minut - nepřestáváme míchat, dokud se kaše neodlepuje od okraje kastrolu. Necháme pod pokličkou táhnout ještě 10 minut.

  • 2

    Z kaše vykrajujeme lžící noky a klademe je do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme 100g másla a ihned podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou je salát.

Komentáře k receptu